1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Dossier
  4. Cliëntverhaal

Persoonlijk cliëntverhaal in Ons Dossier en Caren

Bijgewerkt op 13 Feb om 15.33 uur

Toelichting

Het persoonlijk cliëntverhaal geeft de cliënt via het zorgplatform Caren de mogelijkheid om wensen, behoeften en voorkeuren vast te leggen en inzichtelijk te maken voor zorgmedewerkers en betrokkenen. Hiermee draagt het persoonlijk cliëntverhaal bij aan een persoonlijkere verlening van de zorg, waarbij meer rekening gehouden wordt met de behoeftes en voorkeuren van de cliënt. De cliënt is en blijft daarbij in alle gevallen eigenaar van het verhaal.

Voor Nedap Ons geldt dat er een koppeling gemaakt kan worden met Caren. Heeft de cliënt bij het persoonlijk cliëntverhaal in Caren ingesteld dat dit ook gedeeld mag worden met de zorgverlener? Dan is het cliëntverhaal in Ons Dossier terug te vinden voor medewerkers met de juiste autorisatie. Maakt de cliënt geen gebruik van Caren, maar leeft wel de behoefte om een verhaal vast te leggen? Dan biedt Ons Dossier ook de mogelijkheid om het Persoonlijk cliëntverhaal in Ons Dossier vast te leggen en het verhaal bij een eventuele latere activering van Caren te delen met Caren.

Benodigde configuratie
De functionaliteit kan op aanvraag ingeschakeld worden. Maak hiervoor een ticket aan voor Caren-support.

Benodigde autorisaties
- Taak: Persoonlijk verhaal van een cliënt inzien
- Taak: Persoonlijk verhaal van een cliënt wijzigen