1. Home
  2. Kennisbank
  3. Ons Dossier
  4. Nanda Nic Noc

Configuratie van Nanda Nic Noc in Ons Dossier

Bijgewerkt op 25 Mar om 10.57 uur
Benodigde autorisaties
Nanda Nic Noc maakt gebruik van verschillende onderdelen uit Ons. Per onderdeel zijn verschillende taken relevant.
- Autorisaties rondom vragenlijsten
- Autorisaties rondom zorgplannen
- Autorisaties rondom rapportages

Gaat jouw zorgorganisatie gebruik maken van NNN? Richt het classificatiesysteem dan altijd eerst in op een testomgeving. Je kunt de werking dan zorgvuldig uittesten en vertrouwd raken met NNN binnen Ons.

Importeren van de vooringerichte NNN-onderdelen

1. Het importeren kan niet door de zorgorganisatie zelf uitgevoerd worden. Neem hiervoor via een taakticket contact op met Support.

2. Na de import is de onderstaande vragenlijst terug te vinden tussen de vragenlijsten in Ons. Ga hiervoor naar Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen > Vragenlijstbeheer.

Resultaat controleren voor NNN vragenlijst

Is de import voltooid? Controleer dan of de NNN-vragenlijst tussen de overige vragenlijsten in Ons staat:

1. Ga naar Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen > Vragenlijstbeheer.

2. Controleer of de vragenlijst op Actief staat. Actieve vragenlijsten bevatten in het overzicht een vinkje onder het kopje 'Actief'. Alleen actieve vragenlijsten zijn zichtbaar voor gebruikers die vragenlijsten bij cliënten aanmaken .

3. Staat de vragenlijst niet op actief? Klik bij de vragenlijst dan op Wijzig. Zet vervolgens een vinkje bij Actief.

Resultaat controleren voor NNN zorgplan

Naast de vragenlijst importeert Support ook NNN zorgplandomeinen. De onderdelen uit de geïmporteerde NNN-vragenlijsten zijn aan deze zorgplandomeinen gekoppeld, waardoor aandachtspunten uit een ingevulde vragenlijst automatisch terugkomen in een afgeleid zorgplan. Controleer of de geïmporteerde zorgplandomeinen terug te vinden zijn via Beheer > Instellingen > Dossierinstellingen > Planbeheer.

Koppelen van diagnoses in vragenlijst aan diagnoses in zorgplan

De vragenlijst en het zorgplan zijn niet automatisch met elkaar gekoppeld. Dit moet handmatig ingericht worden in Ons. Daarbij wordt de diagnose in de vragenlijst zo gekenmerkt dat deze automatisch als aandachtspunt in een concept zorgplan aangemaakt wordt. Uitleg over het inrichten van diagnoses uit de vragenlijst als aandachtspunt voor het zorgplan is te vinden in Handmatig vragenlijsten in beheer aanmaken of de inhoud bewerken in Ons.